fredag 20. september 2013

Takk for turen

Takk for ei god samling og en fin tur. "Kartbildet" under viser turen fra UiN nederst i venstre hjørne til Soløyvatnet i øverste høyre.

"Ved Soløyvatnet har Mørkvedmarka skole sitt eget naust, gapahuk og utekjøkken. Alle er velkommen til å bruke området, men rydd opp etter dere." (Fra UT.no.) Hvem ryddet opp etter oss?

Vi gikk nokså nøyaktig 3 km hver vei (målt på kartutsnittet fra "Norge i bilder"). Tida med grilling og trivelig prat gikk fort. Hamburgerne gikk unna og latteren satt løst - særlig den fra Beiarn.  Takk til Jan Arne for ypperlig bevertning.


På UiN fikk vi rom hos Petter Dass (A14), Elsa Laula Renberg (A12) og Stein Rokkan (A2). Hvem disse var kan du lese mer om ved å klikke på lenkene i navnene. "Alstahaug og Petter Dass-museet ligger i idylliske og landlige omgivelser omtrent to mil sør for Sandnessjøen sentrum, og er et naturlig stoppested langs Kystriksveien." Jeg gjorde Kystriksveien fra Bodø til Brønnøysund i august i fjor. Petter Dass-museet var et høydepunkt.

Dette ble litt Nordlands-reklame, men det gjør vel bare godt etter fine dager i Bodø? Så spørs det hvor lenge Nordland som geografisk område vil bestå når den påtroppende regjering har slått sammen de fleste kommunene og fjernet fylket som forvaltningsnivå.

I auditoriene ble dere utsatte for litt av hvert, fra hjertebarn til kjepphester (oppgaveskriving), for praktisk pedagogikk i praksis, og for lærerprofesjonens mangfold med didaktisk IKT.

Jeg så blide fjes, våkne blikk og mange smil. Dere bidro dessuten med presentasjoner av hverandre, innspill, utfordringer og oppklarende spørsmål.

Hvis dere synes det er vel mange lenker i teksten over, er de lagt inn for å vise noe av bloggens vesen. Man fremstiller noe ved å vise til andre blogger eller nettsider som har mer om noe av det man tar for seg. Slik blir mine og dine fortellinger vevd inn i hverandre og alle andre fortellinger - både analoge og digitale.

I kveld var jeg på konsert med Moddi. Det ble en besnærende avslutning på ei uke dere PPU-ere var hovedretten. "Den første utgivelsen under navnet Moddi, Random Skywriting EP, ble spilt inn på et soveromsstudio i Harstad i 2007, og gitt ut i 20 hjemmelagede eksemplarer. Selv var ikke Knutsen fornøyd med resultatet og ville helst la innspillingen ligge, men ble overtalt til å laste opp de fire sangene på NRK Urørt. En uke senere ble Moddi plukket ut som Ukas Urørt hos P3, og ble på grunnlag av demoinnspillingene booket til både by:Larm og Øyafestivalen det påfølgende året. Der høstet han strålende kritikker, blant annet i det verdenskjente internettmagasinet Pitchfork for sin opptreden på Øyafestivalen 2008." (Fra Wikipedia.)

Dette tok jeg med av to grunner: "Urørt er et nettsted hvor uetablerte norske band kan promotere musikken sin og du kan laste den ned helt gratis. Urørt plukker ut den beste musikken til spilling på NRK P3." (Fra NRK Urørt.) Dernest viser fortellinga om Moddis mottakelse i digitale medier kraften i disse og kvaliteten til artisten. "Lyden av undergrunnen - ny norsk uetablert, usignert og uavhengig musikk, hele året! Vær først ute og finn musikken alle snakker om i morgen!" (Fra NRK Urørt.) Vi bør innta store doser annerledeshet for å holde ut i en altfor konform og kommersiell verden.


Selv om du kanskje ikke bor i et hus ved sjøen, håper jeg du kom deg vel hjem etter samlinga og snart er klar for pedagogisk innsats.

I dette innlegget skulle jeg bare takke for ei fin samling og ønske lykke til med studiene. Det ble mest annet. Sånn går det når jeg kommer på eller over det ene før og det andre etter av noe som kanskje kan være relevant for læring med og uten IKT.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar