mandag 23. september 2013

Google scholar

Google scholar er et søkeverktøy der man søker i akademiske artikler. Det kan være lurt å være så presis som mulig i valg av søkeord slik at det ikke blir så altfor mange artikler å se gjennom (øvelse gjør mester).

Noen artikler vil være gratis, andre kan koste penger å laste ned, men sammendraget (abstract) av artikkelen kan du vanligvis lese. Er man tilknyttet en skole eller universitet/høyskole kan det være at skolen har abonnemet som gjør at mye er tilgjengelig gratis i fulltekst.

Artiklene er godkjente som litteraturhenvisning i rapporter som skrives i skole- eller forskningssammenheng. Adressen til siden er: http://scholar.google.no

Jeg gjorde en liten test, på engelsk vel og merke (beklager til de som sliter med engelsk). I søkefeltet skrev jeg: How to use ICT in school? Fikk opp masse artikler, men valgte denne: Which factors obstruct or stimulate teacher educators to use ICT innovatovely?

Lykke til både store og små!

Dette tipset er fra Elisabeth Fagerheim. Hun lovte på samlinga å skrive om Google scholar slik at andre kunne bli kjent med verktøyet. Artikkelen hun tar frem ser på hvilke faktorer som hindrer eller stimulerer lærerutdannere i Nederland i å bruke IKT innovativt.  I sammendraget finner jeg én definisjon og to interessante funn. Innovativ bruk av IKT er definert som bruk av IKT-programmer til støtte for utdanningsmål basert på kunnskapssamfunnets behov. Det viktigste funnet er at lærere som er "personlige entreprenører" er viktige for integrasjon av IKT i lærerutdanninga. Det andre de fant var at ledelsen for lærerutdanninga involverte seg lite i implementering av IKT. Dette er vel akkurat som hos oss i Norge?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar